Onze projecten

In één dag een voorstelling maken? Het kan met de dansdagen voor het basisonderwijs van Projects Unlimited. Naast de eigen producties zijn er voor het basisonderwijs ook thema's aansluitend bij voorstellingen van Nationale Opera & Ballet. Hieronder een aantal voorbeelden.

Feestelijke Wereldreis (max. 240 kinderen)
Feesten doen ze in de hele wereld. Wij vierden Koninginnedag...tegenwoordig Koningsdag. Maar wat vieren ze in Mexico of China? We maken het allemaal mee op deze bijzondere dansdag.

Feestkriebels (max. 240 kinderen)
Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een feest? Een hele hoop! Van de postbodes tot de schoonmakers en van de koks tot de fanfare. Ze passeren allemaal de revue.

Teletijdmachine dansend door de tijd (max. 160 kinderen)
In de Teletijdmachine maken de leerlingen kennis met verschillende dans- en theatervormen uit de Griekse en Romeinse Oudheid, de Middeleeuwen, het Romantische Ballet van de 19e eeuw en de vernieuwingen in de dans van de 20ste eeuw.
 

 

In samenwerking met Nationale Opera en Ballet:

Don Quichot (max. 240 kinderen)

Lang, heel lang geleden woonde in het dorp La Mancha in Spanje een grijze oude man Don Quichot, die heel graag boeken over ridders las. Zijn grote droom was om ridder te worden. Don Quichot droomt niet alleen van ridders maar ook van een jonkvrouw voor wie hij heldendaden wil verrichten. Hij bedenkt een naam voor haar: Dulcinea. Don Quichot neemt een belangrijk besluit: hij gaat op zoek naar zijn eigen Dulcinea!

Cinderella (max. 240 kinderen)
In de voorstelling wordt Cinderella behoorlijk geplaagd door haar twee stiefzusjes. Pesten is ook een dansonderdeel. Pesten en familie zijn twee kernonderwerpen. Op de website operaballet.nl/meercinderella wordt er dieper ingegaan op deze onderwerpen.

Coppélia (max. 200 kinderen)
In deze eigentijdse vormgeving van Het Nationale Ballet gaat het over Zwaantje (die in een juicebar werkt) en Frans (de sportleraar) en over doctor Coppelius die met Coppelia de boel aardig weet te manipuleren. Uiteraard komt als in ieder sprookje alles uiteindelijk goed. Coppelia gaat over identiteitsvorming, schoonheidsidealen en maatschappelijke waardes. En sluit daardoor erg goed aan bij actuele thema's.